Brexit съсипва бизнес репутацията на Великобритания, смята шеф в Siemens

Търпението е на изчерпване, казва ръководителят на британското звено на германския индустриален гигант

Brexit съсипва бизнес репутацията на Великобритания, смята шеф в Siemens

Снимка: Siemens

1336 ~ 1 мин. четене
Великобритания руши репутацията си на страна със стабилна бизнес среда заради политическите разделения около Brexit и рискува да напусне Европейския съюз (ЕС) по изключително вреден начин – без сделка. Това каза британският ръководител на германския индустриален гигант Siemens Юрген Майер в отворено писмо, публикувано в понеделник от Politico и цитирано от Reuters. 

„Великобритания е била фар за стабилност, а сега се превръщаме в посмешище”, казва Майер, според когото от седмици е ясно, че изходът е в намирането на компромисно решение между правителството и парламента. В тази връзка неговият призив е за по-мек Brexit. 

Майер изтъква, че за него става все по-трудно да спечели подкрепата на борда на директорите в компанията за инвестиционни решения, тъй като Великобритания се насочва към „силно разрушителен Brexit”.

„Достатъчно е. Ние всички изчерпваме търпението си. Трябва да се вземе решение и да се постигне обединение около компромис с митническия съюз, който осигурява икономическа сигурност и стабилност ”, смята той.

До септември 2018 г. британското подразделение на Siemens генерира приходи от 5 млрд. паунда, според уебсайта на компанията. Към същия период компанията има 15 000 служители във Великобритания.

Що се отнася до Brexit, след като споразумението на премиера Тереза Мей бе отхвърлено за трети път от парламента миналата седмица, сега има натиск от различните фракции за излизане без сделка, много по-мек развод или избори. 

Коментари: 0