Броят на жертвите в Париж продължава да расте (обзор)

Данните непрескъснато се променят

Броят на жертвите в Париж продължава да расте (обзор)
3704 ~ 1 мин. четене

По последни данни броят на загиналите при терористичните атаки във френската столица Париж е около 130 души. Ранените са над 200, като 99 от тях са в тежко състояние и не се знае дали ще оцелеят, съобщават фреснките власти.

Загинали са 8 от атентаторите, като седем от тях при самоубийствени атаки, а един е убит от силите за сигурност. Съучастници на терористите вероятно още са на свобода. Поради тази причина службите за сигурност и Министерство на вътрешните работи на Франция предпочитат да не дават информация. 

Терористичните актове са извършени едновременно на шест места. Най-жестока е атаката в коцертна зала „Батаклан“, в която е имало около 1500 души. Част от тях са успели да избягат, останалите са били заложници. Нападателите са се самовзривили с колани и експлозиви, когато полицията се приближила към тях.

Друга група атенататори е била на стадион "Стад дьо Франс", където френският национален отбор имаше приятелски мач срещу Германия. По време на футболното събитие присъстваше и президентът Франсоа Оланд. Точно пред него бяха взривени бомби на двама атентатори самоубийци.

Петте точки, в които атакуваха терористите, са в 10-и и 11-и район на столицата - изключително оживени квартали с многобройни барове и заведения.

Президентът Франсоа Оланд обяви извънредно положение във страната. Днес в Париж остават затворени всички учебни заведния, музеи, концертни зали и обществени сгради. Отменени са всички спортни събития. Летищата в страната остават отворени. Влаковете също се движат.

Съседните на Франция страни въвеждат извънредни мерки за сигурност. 

Подкрепи Economic.bg