Брюксел предлага вечеря в небето с Дядо Коледа

Атракцията, включваща 4-степенно гурме меню, се радва на огромна популярност

Брюксел предлага вечеря в небето с Дядо Коледа
4805 ~ 1 мин. четене

Брюксел предлага нова екстра на любителите на гастрономическите преживявания – вечеря с Дядо Коледа в неговата шейна, издигната над покривите на белгийската столица.

„Със Санта в небето“ е нов вариант на брюкселската „Вечеря в небето“, при която ресторантът представлява платформа с маса, издигната високо над града с помощта на кран.

През уикенда в търговската зона на площад Саблон Дядо Коледа посреща желаещите в своята шейна-ресторант, теглена във въздуха от 4 елена от театрален реквизит. Клиентите, обезопасени с колани, трябва да заплатят по 250 евро за гурме емоцията в небесата, включваща 4 ястия. За „чая“, обилно смесен с алкохол, се плащат допълнителни 50 евро.

Високо във въздуха ценителите на висшата кухня можеха да опитат ястията на изтъкнати готвачи, някои от които удостоени със звезди от Michelin. 

Последното меню на Максим Мазие предлагаше във въздушния ресторант-шейна омари с артишок, специалитет с лаврак и морски дарове и мармалад от кокосов орех с манго.

Брюкселската фирма, която организира „Вечери в небето” през последните 10 години и ги направи популярна атракция в 58 страни, се надява да повтори 4-дневния си експеримент „С Дядо Коледа във въздуха“ и догодина.  Атрактивната вечеря посещава и българската столица София през няколко месеца.

Подкрепи Economic.bg