БСП иска незабавни оставки заради Търговския регистър

По думите на Здравков пряката отговорност е на директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова

БСП иска незабавни оставки заради Търговския регистър
496 ~ 1 мин. четене

„Министър Цецка Цачева и Директорът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова да понесат отговорност за кризата с Търговския регистър и да напуснат постовете си незабавно”. Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков.

По думите му, ако не последват оставките на Цачева и Даскалова, в първите дни на парламента това ще е основна точка, която БСП ще разиска.

„Безпрецедентната криза с един от най-важните електронни регистри в страната не може да остане просто така. Щетите за фирмите и неправителствените организации - онези, които са пряко засегнати от срива на базите данни, тепърва ще се изяснява. Последиците за бизнеса, за доверието в институциите, способността на българската държава да изгради ефективно електронно управление, са ясни”, категоричен бе Зарков.

По думите му пряката отговорност е на директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, която е допуснала това да се случи, а политическата отговорност е на министър Цецка Цачева, защото тя е била запозната с неадекватността на управлението в агенцията и не е взела никакви мерки.

Подкрепи Economic.bg