И Агенцията по лекарствата е с нов директор

Проф. Асена Стоименова напуска „по лични причини“ и ще бъде заменена от своя досегашен заместник

И Агенцията по лекарствата е с нов директор

Богдан Кирилов е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ), считано от 17 август 2018 г. Той заменя на поста  проф. Асена Стоименова, която беше досегашният директор. Като причина за напускането Министерството на здравеопазването посочва „лични причини“.

Преди по-малко от седмица здравният министър Кирил Ананиев смени директора на Фонда за лечение на деца. При съобщаването на новината тогава също бяха изтъкнати „лични причини“.

Проф. Стоименова обаче ще остане като съветник на министъра на здравеопазването в областта на лекарствената политика. Тя остава и член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина, както и програмен координатор за СЗО в областта на достъпа до лекарства и реимбурсиране на лекарствените продукти.

В представената биография се посочва, че от ноември 2017 г. до момента Богдан Кирилов е заместник изпълнителен директор на ИАЛ. Той е член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, а през 2016/2017 г. е бил член и на Централна комисия по етика към Български фармацевтичен съюз.

Магистър-фармацевт Богдан Кирилов е завършил „Фармация“ във Фармацевтичен факултет, Медицински университет - София. Придобива и специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ във Факултет по обществено здраве, Медицински университет - София.

Коментари: 0