„България Еър“ възобновява полетите си до Израел

Те ще са два пъти седмично – в неделя и четвъртък

„България Еър“ възобновява полетите си до Израел

Снимка: България Еър

Националният превозвач „България Еър“ възстановява полетите си до Тел Авив от 23 август. Полети ще има всяка неделя и четвъртък, съобщават от превозвача.

От 16 август правителството на Израел отменя изискването за задължителна карантина за всички пристигащи от България. Съгласно последната заповед на българския здравен министър проф. Константин Ангелов, влизащите граждани от Израел в България не подлежат на 14-дневна карантина.

 „България Еър“ не е преустановявала полетите си, дори в условията на обявената пандемия от Covid-19. В периода март – май въведените повсеместни рестрикции наложиха редуциране на честотите на опериране на определени маршрути, други бяха обединени, но авиокомпанията продължи да оперира до почти всичките си дестинации, с изключение на тези, които бяха принудително отменени, поради въведените забрани от съответните държави, казват от компанията. 

Към момента авиокомпанията е възстановила близо 70% от полетната си програма за всички редовни маршрути до Европа.

В отговор на повишеното търсене, през юли и август националният превозвач планира допълнителни полети до най-предпочитаните трансферни пунктове в Европа – Амстердам и Франкфурт, а също така до Берлин, Цюрих и Атина. През летните месеци полетите до Амстердам в някои дни от седмицата са по два дневно. Вътрешните полети до Варна се изпълняват три пъти дневно, стартираха и ежедневните сезонни полети до Бургас.

С цел предпазване от разпространението на коронавируса, на борда на самолетите на „България Еър“ носенето на предпазна маска е задължително. Преди всеки полет се извършва цялостна дезинфекция на всички повърхности и седалки в пасажерския салон и кабината.

 

Коментари: 0