Chipita придобива месопреработвателя Nikas

Двете гръцки компании имат представителства в България

Chipita придобива месопреработвателя Nikas
4598 ~ 1 мин. четене
Гръцкият производител на бързи закуски Chipita е близо до финализиране на сделката за покупка на месопреработвателя Nikas, съобщава "Катимерини". И двете компании са представени в България.

Информацията за сделката бе оповестена през информационната система на Атинската фондова борса, след като е било постигнато споразумение за продажба между банките кредитори на  Nikas -  Alfa Bank и Eurobank. Предстои сделката да бъде одобрена от антимонополната комисия в Гърция.

Целта на Chipita е да разшири своето продуктово портфолио чрез придобиването на Nikas. Пазарът на месни продукти в Гърция се изчислява на около 300 млн. евро годишно. Секторът остана стабилен дори и в годините на икономическа криза, посочват още гръцките медии.

Според неофициалната информация сделката включва увеличаване на капитала за Nikas с 30 млн. евро. Големите кредитори са се съгласили и с известно опрощаване на дълговете, за да може да бъдат управлявани устойчиво.

След приключване на сделката Chipita ще контролира над 90% от капитала на Nikas. Ще бъде разработен и оздравителен план за компанията, който ще влезе в сила през втората половина на 2017 г.
Подкрепи Economic.bg