Чобанов: Полицаите от София по невнимание запалили пак документите

Задържаният разследващ журналист Димитър Стоянов обясни цялата ситуация и добави, че действията на полицията са абсурдни

Чобанов: Полицаите от София по невнимание запалили пак документите
12573 ~ 1 мин. четене

Полицаите от София по невнимание отново са разпалили огън около документите, съдържащи евентуални злоупотреби на G.P Group с европейски средства. Това каза главният редактор на сайта „Биволъ” Атанас Чобанов пред БНР.

„Защо ние трябваше да вършим това наблюдение и защо вместо като са отишли на място да спасяват документите, полицаите са задържали тях, а след като са дошли колегите им от София са разпалили огъня по невнимание?”, каза той.

Задържаният разследващ журналист Димитър Стоянов обясни цялата ситуация и добави, че действията на полицията са абсурдни.

„С полицията се получи една поредица от неразбирателства, тип развален телефон, така или иначе ние бяхме задържани по сигнала, който ние самите подадохме”, каза Стоянов.

Журналистът каза, че много от горящите документи все пак са били спасени от полицаите: „Нашата информация беше, че тези документи се изнасят от офисите на G.P Group товарят се на автомобили, карат се в района на Радомир и се изгарят. Ние намерихме и документи, нарязани на шрайдер, в чували. Всичко сочи в посока унищожаване на доказателства“.

Стоянов обясни и защо с тях е имало адвокат: „Помолихме го да използваме неговата кола, за да се опитаме да намерим мястото, където се изгарят тези документи". Адвокатът също е с протокол за задържане.

Чобанов обясни, че директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов се е обадил на журналистите от „Биволъ”, за да се извини за задържането.

Подкрепи Economic.bg