Даниел Шопов е новият търговски директор за България, Македония и Албания на Avon

От 1 февруари 2018г. компанията преминава през организационна трансформация към нова търговска география

Даниел Шопов е новият търговски директор за България, Македония и Албания на Avon

Козметичната компания Avon претърпява структурни промени в ръководството си. Позицията на Търговски Директор за България, Македония и Албания се поема от Даниел Шопов. В новата си роля, Даниел ще отговаря за укрепването на местното лидерство на Avon на трите пазара, и ще се съсредоточи върху ускоряването на растежа и процеса на взимане на решения, максимално близки до пазара.

Даниел започва кариерата си в AVON през 2011 г. като анализатор продажби. От тогава досега той успява да придобие богат опит в различни роли за козметичната компания, включително като Дивизонен мениджър „Продажби“, Мениджър „Активации“ и Мениджър „Продажби“ за България и Сърбия. В доскорошната си роля той успява да създаде силен търговски екип в Сърбия и същевременно да поддържа стабилното представяне на България в период на силно конкурентен пазар. Даниел получава бакалавърската си степен по Бизнес Администрация от Американския Университет в България. Магистратурата си в същата специалност завършва в Университета в Мейн, САЩ, където след това работи в сферата на висшето образование и администрация. След кратък престой в Италия, той се завръща с жена си и дъщеря си в България и започва своя път в Avon.

 „Хората в компанията ми помогнаха да извървя за кратко време нелекия път от анализатор до търговски директор. Предизвикателсвото на всяка следваща позиция ме кара да се развивам и подобрявам, за да мога да отговоря на очакванията.“ споделя Даниел във връзка с развитието си в компанията и мотивацията си в новата си роля. „Ейвън е бранд-икона (iconic brand) както със своите продукти, така и с благотворителните си каузи и това дава възможност на всеки наш представител и служител да допринася и да бъде част от нещо по-голямо от тях самите всеки ден.“

Той поема ролята на Търговски Директор за България, Македония и Албания от Елисавета Коробченко, която след пет години на успешно бизнес развитие на компанията в България, се връща в родната си Украйна като Генерален мениджър за Украйна и Грузия.

Промяната на управленския екип на компанията идва след организационна трансформация, която ефективно от 1 февруари преразпределя принадлежността на Avon България към нова търговска география, формирайки нов клъстър от пазари за компанията. През последните години България бе част от регион Балкани. С цел оптимизиране на бизнес процесите, както и засилване на местното лидерство и възможностите за кариерно развитие на талантите, Avon България вече е част от новосъздадения регион Югоизточна Европа – “SEE”, заедно с Румъния, Молдова, Македония и Албания.

Управлението на новия клъстър се поема от Андреа Молдован. До този момент, Андреа заема позицията на Генерален мениджър на Avon за "Slavics & Nordics". Кариерата й в компанията включва три години като Национален директор „Продажби“ за Мароко, след което поема ролята на Изпълнителен Директор „Продажби” за Централна и Източна Европа.

Андреа поема ръководството на новообособения регион в момент, в който Avon се изправя пред силна международна конкуренция в категорията на онлайн продажбите, но остава водеща сила в козметичния сектор на много пазари, включително Румъния, където към момента е козметичната компания с най-голям пазарен дял. „Обожавам факта, че тази работа ми дава възможност да правя много повече от бизнес.“, споделя Андреа Молдован. “Avon е компания, която дава сила и независимост на жените, възможност да се развиват и да бъдат своята най-добра версия.“

Коментари: 0