Денят, в който LG произвежда последния си смартфон

Корейските медии съобщават за окончателния край на мобилния бизнес на компанията

Денят, в който LG произвежда последния си смартфон

Снимка: БТА

948 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Днес е последният ден на производство на телефони и таблети LG, съобщават корейските медии, цитирани от GSMArena. Компанията обяви излизането си от мобилния бизнес в началото на април, но ѝ отне известно време, за да прекрати напълно дейността си. 

Съществуващите устройства ще се поддържат още известно време от компанията. Премиум моделите ще получат три години софтуерна поддръжка, като повече подробности може да бъдат намерени в хронологията за актуализация на Android 11. Някои модели (включително телефони от серия Q) ще получат Android 12, а най-новите премиум телефони се очаква да бъдат надградени и до Android 13. Потребителите ще могат да получават следпродажбени услуги в продължение на 4 години от датата на производство на устройството. 

Заводът на LG Electronics във Виетнам, където се правят повечето телефони на марката, ще трансформира дейността си в посока домакински уреди. Компанията вече бе трансформирала част от капацитета там в опит да задържи работниците си. А тези, които все още оперират на телефонните поточни линии, ще бъдат преназначени до края на юли. 

Заводът в Хайфонг е създаден през 2015 г. В допълнение към телефоните, там се произвеждат още телевизори и различни домакински уреди. Сестринските компании LG Innotek и LG Display произвеждат там модули за камери и дисплеи.

LG Electronics е напът да се превърне в най-големия производител на домакински уреди с рекордно високи продажби от 6.3 милиарда долара през второто тримесечие, писа Korea Herald днес. LG изпревари основния си конкурент Whirlpool през първото тримесечие, като анализаторите очакват позициите им да се запазят така и през останалата част от годината.

Коментари: 0