Deutsche Bank намекна за масови съкращения заради технологиите

За тези промени намекна Джон Краян

Deutsche Bank намекна за масови съкращения заради технологиите

Deutsche Bank може да намали хиляди работни места заради въвеждането на нови технологии. За тези промени намекна главният изпълнителен директор на банката Джон Краян, цитиран от The Financial Times.

„Нашите служители са 97 хил. души, а повечето от нашите по-големи конкуренти имат около половината от този персонал”, добави той.

Deutsche Bank обяви, че ще намали между 4 и 9 хил. работни места в плана за реорганизация на операциите, обявен в края на 2015 г.

Според Краян банката ще търси допълнително намаляване на броя на служителите чрез по-активното използване на технологии, което ще подобри ефективността на банковите процеси.

„Това е мястото, където ни предстои да направим много”, - каза ръководителят на Deutsche Bank. Много от нашите операции не са автоматизирани, което увеличава възможността за грешки и това прави работата неефективна. Има много инструменти за машинно обучение и механизация, които бихме могли да използваме”.

Той отбеляза, че броят на работните места в Deutsche Bank е повече от необходимия, както в основните служби за обслужване на клиенти, така и в бек офиса.

Deutsche Bank, най-голямата в света инвестиционна банка, влошава значително позициите си през последните години, тъй като регламентът за затягане след кризата понижи доходността на сделките в подразделенията в областта на търговията на активи с фиксиран доход. Освен това банката плати огромни глоби във връзка с различни нарушения.

Коментари: 0