\"Девин\" ще изнася бутилирана вода за Южна Корея

Компанията планира в бъдеще да разшири дейността си и да предлага водата и в други азиатски страни

\
3473 ~ 2 мин. четене

Бутилиращата компания "Девин" ЕАД сключи договор за партньорство с южнокорейската Encyiks and Human Co. Съгласно споразумението българското дружество ще предоставя натурална минерална, газирана и изворна вода, която ще бъде дистрибутирана на територията на Южна Корея. Компанията планира в бъдеще да разшири дейността си и да предлага водата с марка DEVIN и в други азиатски страни.

„Като лидер на българския пазар за "Девин" това е една добра възможност да разшири присъствието си. Вълнуваме се, тъй като за пръв път ще предлагаме бутилирана вода с марката DEVIN в региона на Азия. Надяваме се, че нейните природни качества, уникален вкус и чистота на произход ще бъдат високо оценени и от потребителите в Южна Корея“, коментира изпълнителният директор на "Девин" ЕАД Томас Кренбауер по време на официалната церемония по подписването на договора и първата поръчка към Южна Корея.

Срокът на партньорското споразумение между DEVIN и Encyiks and Human е за период от три години, с опцията да бъде удължено при интерес от двете страни. Продуктите, които ще бъдат предлагани в Южна Корея, ще имат специален етикет, включващ логата и търговските наименования на компаниите, както и информация за характеристиките и срока на годност на бутилираната вода. На южнокорейския пазар ще бъдат достъпни разфасовките на DEVIN Минерална, DEVIN Air и DEVIN Изворна вода от 0.33 л; 0.5 л; 1.5 л и 19 л.

„Целта на нашата компания и нашето желание е да изградим бизнес платформа за водата DEVIN, превръщайки се в неоспорим лидер в световната водна индустрия. За да постигнем това, планираме да укрепим международната ни конкурентна сила и да подпомогнем българската бутилираща индустрия. DEVIN ще се предлага първо в Корея, след това в Азия, а на следващ етап – в Америка и в Европа“, каза Гилберт Лим, изпълнителен директор на Encyiks and Human.

Официални гости на церемонията по подписването на договора в София бяха посланикът на Република Корея в България Н. Пр. Шин Бунам и посланикът на Република Белгия в България Н. Пр. Франсоа Бонтан, които пожелаха късмет на двете компании в бъдещото им бизнес сътрудничество.

Подкрепи Economic.bg