DHL изражда нов логистичен терминал в София

Новият проект ще се простира на площ от 12 309 м² и ще е в близост до Летище София.

DHL изражда нов логистичен терминал в София

Снимка: DHL

3110 ~ 1 мин. четене

DHL инвестира в нов модерен логистичен терминал близо до Летище София. Новият проект ще се простира на площ от 12 309 кв. м. От компанията посочват, че изграждането на логистичната база се налага, "за да отговори на нарасналите очаквания и непрекъснатите пазарни промени". Проектант е „Енергопроект”, а строител - „Бараж Груп“, като се очаква проектът да приключи до края на ноември 2021 г.

Базата се състои от крос-док с площ 800 кв. м, административна част с площ от 1200 кв. м и складово хале от 3000 кв. м. В складовото хале със светла височина 11.70 м ще се извършва високо-стелажно складиране на транспортни палети, което е допълнено от възможността за “side-loading”. Предвидена е най-съвременната система за пожарогасене с бързо действие тип ESFR. Крос-докът включва „inbound” зона с 6 рампи, “outbound” зона с 5 рампи, включително ниво изравнителна рампа тип “Jumbo”.

„Постоянно променящите се очаквания на бизнеса за оптимална организация на процесите, включително доставка на необходимите материали на точното място и в точния момент, при зададени очаквания за високо качество с минимални разходи, потвърждават необходимостта от логистични бази, ситуирани в райони като този”, каза г-н Калоян Стефанов, Управител на DHL Logistics.

Офис помещенията в административната част са изградени в съответствие със съвременните изисквания за комфорт, осветеност, шумо- и топлоизолация, както и за достъпност на средата за хора в неравностойно положение. Изграждането на цялостната площадка на обекта включва 4500м² маневрени площи, 11 товаро-разтоварни рампи, паркинг за 44 леки и 8 лекотоварни автомобили като над 35% от общата площ са предвидени за озеленяване.

Коментари: 0