DHL: Електрическите камиони на Tesla изглеждат все по-изгодни

Директорът Джим Монкмейър смята, че разликата между цената на електрическите и дизеловите камиони ще се изплати за под 2 години

DHL: Електрическите камиони на Tesla изглеждат все по-изгодни

Електрическите камиони на Tesla изглеждат все по-разумна инвестиция за превозвачите, които искат да се отдръпнат от дизела и да си спестят десетки хиляди долари годишно. Това коментира Джим Монкмейър, директорът на DHL Supply Chain, цитиран от агенция Reuters.

„Изчисляваме, че можем да си възвърнем инвестицията в рамките на година и половина въз основа на енергийното потребление и ниските разходи за поддръжка”, коментира Монкмейър. По думите му спестяванията от разходи за поддръжка могат да бъдат огромни, тъй като електрическите двигатели са много по-прости като брой части и сложност на въпросните части.

DHL беше една от първите компании, които направи предварителна поръчка за електрически камиони от Tesla, които ще започнат да се доставят през 2019 г. Монкмейър обаче обяснява, че 10-поръчани товарни превозни средства са само за проба и според него чак след години DHL може да започне да заменя по-голямата част от камионите си с електрически. Директорът обаче няма съмнения, че компанията му има нужда от голям завой встрани от дизела, тъй като това ще ѝ спести много пари.

Монкмейър е на мнение, че разликата в цените на дизеловите и електрически камиони може да се изплати за по-малко от две години заради по-ниските разходи за гориво и поддръжка за по-скъпия електрически камион.

Коментари: 0