dm България открива 8 нови магазина през 2019 г.

Веригата отчита рекорден оборот у нас за последната финансова година

dm България открива 8 нови магазина през 2019 г.
Автор: Божидара Иванова
dm България ще открие 8 нови магазина в различни градове в страната до края на 2019 г., съобщиха от компанията пред Economic.bg. Приоритет остават големите градове - София, Пловдив, Варна и Бургас. С тях обектите на веригата у нас ще достигнат до 80 към края на следващата година. На 11 октомври бе открит 74-тият филиал на dm България в Пловдив, което я прави най-голямата специализирана верига за търговия с дрогерийни стоки у нас. Броят на служителите й е близо 650. 

През изминалата финансова година (октомври 2017- септември 2018) dm България отчете рекорден оборот от над 132 млн. лв., което е ръст от 19% спрямо предходния отчетен период. Закупени са над 30 млн. артикула от веригата, или с 5 млн. повече в сравнение с миналата година. 

За последната година компанията е инвестирала у нас 4,5 млн. лв., които бяха реализирани за разширяване и модернизиране на филиалната мрежа, за откриване на нови обекти и за обучение на служители. 

dm България реализира дългосрочна програма за повишаване на квалификацията на служителите. Те се изпращат на едногодишно обучение в Австрия по австрийска учебна програма, която включва задълбочено изучаване на предмети като биология, химия, ботаника, биохимия, наука за храненето и други. Целта е в следващите години във всеки магазин на dm да има поне един обучен дрогерист.

Водещата група за търговия с дрогерийни стоки в Германия и Централна и Източна Европа (ЦИЕ) - dm отбелязва приходи в размер на 10,7 млрд. евро, или 4,3% ръст на годишна база. Подгрупата Австрия и ЦИЕ, в която попада и България, отчита ръст на оборота от 8% до 2,6 млрд. евро. Общо магазините на концерна dm са 3566, а служителите близо 62 000 души.Повече подробности за плановете за развитие на компанията можете да прочетете в интервюто с един от управителите на dm България Георги Търнев, което ще излезе следващата седмица в Economic.bg.
Коментари: 0