До 19 юни е срокът за кандидатстване за Лятната практика на Experian

Тя ще се проведе в периода 17-28 юли

До 19 юни е срокът за кандидатстване за Лятната практика на Experian
848 ~ 2 мин. четене

За 5-та поредна година се организира Лятната практика на  Experian – световен лидер в предоставянето на информация и аналитични решения. В българския офис се намира над 20% от аналитичния капацитет на компанията.

Лятната практика на Experian ще се проведе в периода 17-28 юли 2017 г. Тя е насочена към бакалаври след втори курс или магистри по Математика, Иконометрия, Статистика, Финанси или сходна специалност.

"Experian отключва силата на данните, за да създаде възможности за потребителите, компаниите и обществото. Ние съхраняваме информация за 918 милиона хора и 107 милиона компании по света. Но тяхната най-голяма ценност е в нашите знания и умения да ги анализираме. Ето защо ние развиваме таланти в сферата и всяка година провеждаме Лятната практика на Experian, за да дадем реална представа на студентите за приложението на математиката и статистиката в нашата работа“, -  коментира Мая Миланова, оперативен мениджър на Experian за България.

По време на Лятната практика на Experian студентите ще приложат знанията си по статистика, като придобият умения по моделиране и разработване на стандартизирани скор карти. Крайната цел е да създадат финансов модел, оценяващ кредитния риск, като се използват реални данни. Студентите ще се запознаят със специално разработения софтуер на Experian Modelling Development Studio.

Участниците от миналогодишната практика споделят, че най-голямата полза от обучението е изготвянето на бизнес стратегия и определянето на зависимостите, които се гледат при анализирането на данни. Някои от тях признават, че са видели реалната полза от изучаването на математика и статистика и това ги е мотивирало да продължат с усилията си в тази посока.

Крайният срок за кандидатстване е 19 юни 2017 г. Студентите трябва да попълнят формуляр на официалната страница на програмата http://summerpractice.scoreit.bg/.

Подкрепи Economic.bg