До 2 години у нас няма да има заробващи инвеститори

При сегашните цени на бензина транспортните услуги във Варна трябва да поевтинеят, каза Марешки

До 2 години у нас няма да има заробващи инвеститори

Снимка: Стоян Йотов

3770 ~ 2 мин. четене
До 2 години веригите на западни инвеститори, които с цените си заробват българските граждани, няма да ги има в страната. Това се закани варненският бизнесмен Веселин Марешки в студиото на Нова тв тази сутрин. Той обясни, че от днес на неговата бензиностанция във Варна цената на дизела е вече 1,48 лева, а две бензиностанции на конкурентни вериги наблизо са свалили дори под неговите цени.

"Народът е роб на картели и корупция, това вече е безобразие. Хората прекрачват отвъд страха, защото са на ръба, на колене и не искат да стоят в това робство. Звучи политическо, но говоря като човек", каза още Марешки.

Цените на горивата във Варна са такива, че билетчето трябва да струва 40-50 стотинки, а не левче. Варненските граждани се ограбват по този начин, каза още бизнесменът.

Според него взривът на аптеката му, който се случи в четвъртък срещу петък през нощта, е за отклоняване на вниманието. "Моята версия за случилото се е опит за отклоняване на вниманието от основния въпрос, а именно - защо при цена на дизела във Варна от 2,70 лв. през януари 2014 г. и цена от 1,48 лв. през 2016-а цената на автобусното билетче е 1 лев, а 50 стотинки?".

По думите му вместо да се обсъжда това, че варненците са ограбвани, се коментират „две стъкла”. Веселин Марешки заяви още, че няма подозрения кой е взривил аптеката и отхвърли версията сам да го е направил. Това се разпространява от разни тролове, обясни бизнесменът.

Той поясни, че е един от малкото бизнесмени, които ходи без охрана и не смята да промени това и в бъдеще. 
Подкрепи Economic.bg