Добри настроения заляха пазарите

Изявлението на Марио Драги се очаква да повлияе на котировките днес

Добри настроения заляха пазарите

Акциите на Уолстрийт изпратиха успешен вторник, след като Dow Jones добави близо 200 пункта до 25877 пункта, благодарение на силното представяне на Intel в състава на индекса. S&P 500 пък добави 0.9 на сто до 2864 със скок на технологичния сектор от 1.2%, а NASDAQ прибави 1.1% към стойността си до 7785 пункта.

Добрите настроения бяха повлияни от решението на Белия дом временно да намали ограниченията над китайския гигант Huawei. Акциите на производителите на чипове Micron Technology нараснаха с 3%. Qualcomm пък поскъпна с 1.5%, а Nvidia и Lam Research  - с 2.2% и 1.8%.

Книжата на Boeing пък бяха тласнати нагоре с 1,7 на сто след новината, че катастрофата с модел 737 Мах е причинена от сблъсък с птици.

В Европа немският бенчмарк DAX прибави 0.85 на сто към стойността си до 12143 пункта, френският САС нарасна с половин процент до 5385 пункта, а британският FTSE – с четвърт процент до 7328 пункта, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

Акцентите днес

Изявление на Марио Драги

Днес в 10:30 часа председателят на Европейската централна банка ще направи изявление, в което най-вероятно ще засегне предстоящите Евроизбори и участието на Великобритания в тях. Очакваме засилена волатилност на валутните пазари и двойките, включващи в себе си единната европейска валута.

FOMC Meeting Minutes

Днес в 21:00 часа ще бъде публикуван протоколът от последното заседание на Федералния комитет за открития пазар (FOMC), което беше проведено преди две седмици. Документът представя подробна информация относно позицията на Комитета по отношение на паричната политика, така че вниманието на пазарните участници ще бъде насочено към бъдещите решения за лихвените проценти.

Инструменти на фокус

BMW AG– Дневна

След значителния спад в цената на акциите на немския автомобилен гигант от 2016 насам котировките се движат в границите между 95 и 70 евро на акция с краткосрочни пробиви. През последните няколко седмици обаче имаме спад под 70 евро в комбинация с низходящо пресичане на индикатора MACD в отрицателна територия. За краткосрочна къса позиция бихме препоръчали по-нискочестотна графика, но за покупка смятаме, че трябва да се изчака изкачване до над 70 евро. Тогава дълга позиция ще е оправдана за тест на 50- и 200-седмичните средни при 75 и 80 евро и евентуално – за ново изкачване до 85-90 евро на акция.

GBP/JPY – Дневна

Отслабването на британския паунд доведе до пробив на ключови подкрепи на Фибоначи на валутната двойка през месец май след задържане на котировките над пълзящите средни през март и април. След вчерашното поскъпване очакваме опит за пробив на настоящата съпротива при 141,00, като основно влияние върху движението на лирата биха оказали изказвания относно Брекзит и предстоящите Евроизбори.

XAU/USD – Дневна

Златото формира низходящ канал през последните три месеца и след като преди дни проби 50-дневната пълзяща средна, сега прави опит и да потвърди пробива на 200-дневната средна. Индикаторът Стохастик бележи спад и очакваме поевтиняването да продължи до долната граница на канала при около 1260 долара за тройунция, като след това е възможно краткосрочно поскъпване, което би могло да се използва за покупка.

Dow Jones IA – 8 часа

Индустриалният индекс формира низходящо движение от края на април насам, но след пробива на 200-периодната средна и достигането на локален минимум при около 25200 пункта последва повишение, което изпрати котировките да тестват отново пълзящите средни. Изкачване над 26000 пункта ще даде сигнал за възстановяване на движението и на загубите, натрупани през последните седмици. Спад под 25600 обаче ще даде сигнали за ново поевтиняване и потенциал за кратко- до средносрочна къса позиция.

Коментари: 0