Доналд Тръмп пристигна в Южна Корея

За последен път ръководител на Белия дом е направил държавно посещение в тази страна преди около четвърт век

Доналд Тръмп пристигна в Южна Корея
1108 ~ 2 мин. четене

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп пристигна във вторник на държавно посещение в Южна Корея. Самолетът на американския лидер се приземи на американската авиационна база в Осан, на около 60 км от Сеул.

На пистата Тръмп и съпругата му Мелания приветстваха министъра на външните работи на Република Корея Канг Кюнг Уа, държавни служители, посолството на САЩ и военното командване на силите на САЩ в Южна Корея.

Веднага след пристигането Тръмп се премества в хеликоптер и отива в новата американска военна база "Хъмфрис". След като посети лагера, той ще отиде в Сеул, за да се срещне с президента Мун Дже-ин. Очаква се основната тема на посещението да бъде проблемът с ядрените ракети на Северна Корея, както и въпросът за споразумението за свободна търговия между Съединените щати и Република Корея.

За последен път ръководител на Белия дом е направил държавно посещение в тази страна преди около четвърт век.

Пътуването на Тръмп в Южна Корея и е част от обиколката му в Азиатско-тихоокеанския регион - най-продължителната от всички, които са били правени през последните 25 години, от всеки един от американските президенти. Белият дом не крие, че основната цел на пътуването, което ще приключи на 14 ноември - да се споразумеят за засилване на дипломатическия и икономически натиск върху Пхенян, за да ограничи ядрените си амбиции. Друг приоритет - да насърчава икономическите интереси на САЩ в региона и по-специално решението на редица търговски проблеми с Китай.

В програмата са включени посещения на Тръмп в Китай и Япония - участие в срещите на върха на Организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество и др. 

Подкрепи Economic.bg