Дончев: С Бюджет 2021 искаме да решим проблемите на всички

Голямото предизборно харчене всъщност било изпълняване на предизборни обещания, категоричен е вицепремиерът

Дончев: С Бюджет 2021 искаме да решим проблемите на всички

Снимка: Красими Свраков

816 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Бърза се с изготвянето на плана за европейско финансиране, коментира вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на Btv „Колкото по-рано бъде одобрен, толкова по-бързо страната ни ще получи финансирането, което има и антикризисен характер”, заяви той.

Бюджет 2021

Дончев е категоричен, че е готов да изслуша всички критики и съвети относно изготвените точки по плана, за да може да се стигне до най-доброто решение.

Относно Бюджета за следваща година Дончев поясни, че проектът ще претърпи промени, "разбира се в полза на гражданите". Той заяви, че ще бъдат отпуснати допълните средства за медиците, служителите на МВР и на родителите с деца, засегнати от кризата.

Дончев отговори на критиките към бюджета като заяви, че те са несъстоятелни и че в него няма нищо „орязано”, а напротив.

"Чрез Бюджет 2021 ние не искаме да запазим кабинета, както говорят. Целта ни е да си свършим работата и да изпълним всичко, което сме заложили в програмата си и да се справим с новите предизвикателства, до които коронакризата ни доведе. Ние не трябва да преценяваме кои проблеми да решим – социалните, икономическите или тези в сектора на здравеопазването, а да се погрижим за всички”, коментира още вицепремиерът.

На въпрос дали протестът на служителите от МВР е повлиял положително за решението да им бъдат отпуснати повече средства, Дончев заяви, че е възможно.

„Ние вземаме под внимание аргументите. Ако всеки, който иска повишение излезе на протест, какво ще се случи? Важни са аргументите, с които застават. Аз не съм чул някое съсловие да не иска повишение”, поясни Томислав Дончев.

Подкрепи Economic.bg