Достъпът до НДК ще бъде ограничаван периодично заради Председателството

Подобни ограничения ще бъдат в сила до края на Българското председателство

Достъпът до НДК ще бъде ограничаван периодично заради Председателството
840 ~ 1 мин. четене
Достъпът до сградата на НДК ще бъде ограничен на 12 януари във връзка с първото събитие на високо ниво от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на НДК. Ще бъдат затворени билетният център, както и Литературния клуб „Перото“.

Билетната каса в кино „Люмиер Лидл“ ще работи, а всички културни събития от програмата на НДК до края на председателството ще се провеждат нормално при засилени мерки за сигурност. 

От пресцентъра съобщават още, че подобни ограничения ще бъдат в сила до юли 2018 г. за всички събития от клас „А“ (ниво министри) и „С“ (парламентарно ниво).

„С пълна сила са въведени и постоянните мерки за сигурност, свързани с пропускателния режим на територията на Двореца. Всички посетители и гости ще преминават през проверки при влизане в сградата“. Това обяви Лъчезар Милушев, ръководител на направление „Сигурност и комуникация“ в НДК на брифинг пред журналисти в зала 6.

За улеснение на почитателите на културните събития НДК разкрива целодневна билетна каса в кино „Люмиер Лидл“, която ще работи в дните, в които достъпът до централната сграда на НДК ще бъде ограничен.
Подкрепи Economic.bg