Джак Ма дарява милион маски и тестове за коронавирус на САЩ

Той дари по-рано и за държави в Европа

Джак Ма дарява милион маски и тестове за коронавирус на САЩ

Снимка: Alibaba Group

1564 ~ 2 мин. четене
Съоснователят на Alibaba Джак Ма изпрати първата пратка за САЩ от хирургически маски и комплекти за тестване за коронавирус. Китайският милиардер сподели в профила си в Twitter две снимки на палетите от стоки, които се товарят на самолет в Шанхай.

По-рано този месец той заяви, че ще даде 500 000 комплекта за тестване и един милион маски на САЩ, припомня Би Би Си.

Ма изпраща и медицински материали в Европа, като призова за усилия за международно сътрудничество за борба с пандемията.

В първия си туит най-богатият човек в Азия публикува снимки на самолет на China Eastern Airlines, който се товари с кутии с тестове за коронавирус и маски за лице, които ще бъдат изпратени в САЩ.

По-рано миналата седмица Фондация Джак Ма и Фондация Alibaba обявиха, че са подготвили 500 000 комплекта за тестване и 1 милион маски, които да бъдат изпратени в Америка.

Те също така заявиха, че вече са дарили доставки на други страни, включително Япония, Южна Корея, Италия, Иран и Испания, като два милиона защитни маски са обещани за разпространение в цяла Европа.

Първата пратка от 500 000 маски и други медицински консумативи, като комплекти за тестване, предназначена за Италия, пристигна в Белгия в петък.

С даренията си Ма се присъединява към други ръководители на високотехнологични компании в подкрепата за изследвания на коронавирус и превенция на заболяването.

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, който е вторият най-богат човек в света, обяви, че Фондация Бил и Мелинда Гейтс ще даде 100 млн. долара за подпомагане на усилията за спиране на разпространението на вируса.

В петък Гейтс обяви, че се оттегля от борда на Microsoft, за да отдели повече време за филантропски дейности. Той каза, че иска да се съсредоточи върху глобалното здраве и развитие, образованието и справянето с изменението на климата.

Китайските технологични гиганти, включително Tencent, компанията за споделени превози Didi Chuxing и собственикът на TikTok ByteDance, дариха пари и ресурси за борба с епидемията от коронавирус.
Коментари: 0