easyJet пуска сезонни полети от Варна

Новите дестинации стартират през 2017 г.

easyJet пуска сезонни полети от Варна
3992 ~ 2 мин. четене

Лоу кост авиокомпанията easyJet започва сезонни полети от летище Варна до Лондон и Берлин. Новите дестинации от морския град до британското летище „Гетуик” стартират на 6 юли 2017 г. и през сезона ще се изпълняват три пъти седмично във вторник, сряда и събота. Цените на еднопосочен билет започват от 32 евро. Сезонните полети до Лондон ще продължат до 20 септември.

Полетите до другата нова дестинация Беркин от второто у нас летище за компанията ще бъдат пуснати на 28 юни 2017 г. От и до летище „Шьонефелд” easyJet ще лети два пъти в седмица – сряда и събота. А цените на полетите отново започват от около 30 евро в посока. Полети до германския град ще се изпълняват до 2 септември 2017 г.

Капацитетът на българския пазар се очаква да нарасне с около 30% през 2017 г., предлагайки по-голям избор за полети на достъпни тарифи за българските пътници, както и докарвайки повече туристи в региона, съобщиха от авиопревозвача.

easyJet очаква да превози над 18000 пътници по двата нови маршрута през първото лято на дейност във Варна. Линиите ще бъдат обслужвани със самолет Airbus A320 с продължителност на полетите от около 3 ч. 40 мин. до Лондон и 2 ч. 30 мин. до Берлин.

Линиите ще бъдат оперирани със самолет Airbus A320 с продължителност на полетите от около 3.40 мин. до Лондон и 2.30 мин. до Берлин. Билетите за новите полети вече са в продажба. Oт София компанията лети до Лондон и Манчестър.

"Новите полети ще предлагат по-голям избор на немските и британските туристи да прекарват ваканциите си в красивия морски курорт Варна на българското Черноморие. Те ще свързват Варна с две основни европейски столици на достъпни тарифи за нашите бизнес и туристически пътници, отпътуващи от Варна, предлагайки им големи летища за вътрешни връзки в цяла Европа и Великобритания", коментира в прессъобщение Димитриос Схинас, старши мениджър "Маршрути" в easyJet.

Подкрепи Economic.bg