ЕК в България търси доброволци за своя младежки екип

Те трябва да следват в университет и да се интересуват от ЕС

ЕК в България търси доброволци за своя младежки екип
Представителството на Европейската комисия в България обяви годишния си конкурс за набиране на нови членове на Младежкия екип Европа. Търсят се активни студенти, които следват в момента в университетите в България и идват от най-различни специалности. Важни условия са да имат добри знания за Европейския съюз, доброволчески ентусиазъм за участие в най-различни инициативи и желание да натрупат опит в областта на комуникацията на европейските политики.

Кандидатите трябва да изпратят заявление за участие, мотивационно писмо и презентация по една от двете посочени теми в условието на конкурса на ECinBulgaria@gmail.com до 22:00ч. българско време на 4.11.2018г.

Регламентът на конкурса и заявлението, както и допълнителна информация, могат да бъдат прочетени на уебсайта на Европейската комисия в България.

Младежки екип Европа представлява мрежа от млади лектори – доброволци по европейски теми и е комуникационен проект на Европейската комисия. Екипът е създаден през 2011 година по повод Европейската година на доброволчеството. 

Целта е да бъде засилена осведомеността на местно, регионално и национално равнище, в училищата и университетите, относно политиките на ЕС, гражданството и значението на европейската интеграция. Давайки своя личен пример, младежите от екип Европа допринасят за постигането на тази цел.В България дейностите на младежкия екип се координират от Представителството на Европейската комисия.
Коментари: 0