ЕСО обяви обществена поръчка за нов резервен център за данни

Прогнозната стойност на договора е до 2.2 млн. евро

ЕСО обяви обществена поръчка за нов резервен център за данни
1532 ~ 1 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Държавният „Електроенергиен системен оператор” ЕАД (ЕСО) стартира обществена поръчка за изграждане на нов Резервен център за съхранение и обработка на данни на Централното диспечерско управление (ЦДУ). Това става ясно от сайта на ЕСО.

Договорът с изпълнителя ще включва подготовка, инсталиране и въвеждане в експлоатация на нов резервен център за съхранение е обработка на данни за ЦДУ, включително цялостен софтуер, хардуер, инженерни услуги за изграждането на системата, параметризиране и обучение на оперативния и инженерен персонал. Проектът включва инженеринг, изграждане, първоначални настройки и въвеждане в експлоатация на IT инфраструктура в първичния център за данни в София и във вторичния – в Пловдив.

За осъществяването на проекта ЕСО възнамерява да използва безвъзмездна финансова помощ, получена от Международен фонд Козлодуй (МФК), администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Половината от стойността на проекта ще бъдат финансирани от МФК, а другата половина ще са собствени средства.

Прогнозната стойност на договора е до 2.2 млн. евро, съобщиха от ЕБВР в предишно изявление. Изпълнението на договора се очаква да бъде завършено за 11 месеца. Оферти за участие в търга може да се изпращат до 7 юни 2017 г. 

МФК е създаден по силата на рамково споразумение между ЕБВР и българското правителство, съдейства при преструктуриране, модернизиране и модернизация на секторите за производство на енергия, пренос и разпределение, както и за подобряване на енергийната ефективност.

Подкрепи Economic.bg