Experian отваря над 70 работни места в България

Компанията продължава да увеличава екипа си

Experian отваря над 70 работни места в България

Световният лидер в аналитичните услуги и решенията за управление на кредитния риск Experian планира да продължи разширяването на екипа си в България. В момента в компанията работят над 450 специалисти, като ще продължи да расте динамично и през настоящата година.

Мая Миланова, оперативен мениджър на Еxperian за България заяви: „От 2006 г. до сега българският офис на Experian удвоява броя на служителите си на всеки две години. През 2014 г. поехме ангажимент към българската държава да разкрием нови 150 работни места до края на 2015 г. – изпълнихме го предсрочно. Плановете ни за развитие включват следваща вълна на активно разрастване с подобни размери и интензитет. От началото на годината до сега сме наели над 50 нови служителя и към момента имаме отворени повече от 70 позиции в над 15 професионални направления“.

Experian има планове за дългосрочно инвестиране в България.

Българският офис на Experian е една от основните локации за разработка на софтуер. Тук работят близо 200 софтуерни инженери и инженери по качеството. Освен това, над 25% от аналитичния капацитет на Experian в глобален мащаб оперира от София.

Сформираното преди три години специализирано звено за внедряване и поддръжка  вече представлява близо една трета от екипа на Experian в България. А от миналата година в София беше създадено и звено с финансова експертност. 

Коментари: 0