Фандъкова: С водоноски изпробваме ремонтираните пътища

Столичният кмет коментира, че няма кадрова криза в ГЕРБ заради отказа на Александър Манолев да е транспортен министър

Фандъкова: С водоноски изпробваме ремонтираните пътища
1392 ~ 2 мин. четене
Столична община прави всичко възможно, за да се увери, че пътищата в София се ремонтират качествено и че няма да се налагат нови поправки дни след приключването на проектите. Това каза в сутрешния блок на bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя се похвали, че Общината е спазила обещанието си за първия учебен ден да бъде пусната ремонтираната отсечка от ректората на Софийския университет до паметника на Васил Левски. Снощи е бил пуснат и обновения бул. „Арсеналски“.

Фандъкова посочи, че екипът ѝ много се е притеснявал дали да възложи цялостна реконструкция на бул. „България“, чийто ремонт завърши преди седмици, но това е бил единственият останал голям булевард в София, който не е бил цялостно ремонтиран. Столичният кмет беше категорична, че по булеварда няма как да има образували се неравности и локви в тях, защото Общината отблизо следи качеството на настилката.

„Зам.-кметът по транспорта (Евгени Крусев) с целия си екип е на терен непрекъснато и ги карам да изсипват водоноски, ако не вали дъжд, за да проверяват качеството на ремонтите. Специално на бул. „България“ не съм чула да има проблеми. Имаше една снимка за бул. „Левски“ с една малка вдлъбнатинка, която възложих да се ремонтира“, заяви Фандъкова.

Тя обясни, че при такива мащабни ремонти няма как да се гарантира, „че някой майстор няма да си остави ръцете“, тъй като по възложените проекти работят десетки фирми и стотици работници.

По отношение на избирането на нов транспортен министър днес Фандъкова коментира, че в ГЕРБ няма криза на кадри, а дори обратното – водят се политически битки за някои постове. „Очакваме след коалиционния съвет да излъчим кандидат за транспортен министър“, каза тя.

Според столичния кмет няма основания да очакваме нови предсрочни избори заедно с вота за Европейски парламент през месец май догодина или с предстоящите местни избори също през 2019 г.

За местните избори пък Фандъкова коментира: „Още е прекалено рано да говорим за бъдещите кметски избори – борим се за ясна програма и изпълнени резултати. Не гледам рейтингите, но благодаря за търпението и доверието на софиянци и за разбирането“.
Подкрепи Economic.bg