Fiat Chrysler ще прави електромобили с партньор на Apple

Много подробности около бъдещата сделка обаче все още не са изяснени

Fiat Chrysler ще прави електромобили с партньор на Apple

Снимка: Wikimedia

420 ~ 1 мин. четене
Италианско-американският автопроизводител Fiat Chrysler и тайванският производител на електроника Foxconn (компанията, която сглобява смартфоните на Apple), планират да създадат съвместно дружество за електромобили, пише Reuters.

Fiat Chrysler и Hon Hai – компанията майка на Foxconn, преговарят за това делът на всяка от тях в новото съвместно дружество да е по 50%. Планира се още и съвместната организация да се занимава и с безжично свързаните към интернет превозни средства.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) миналия месец постигна обвързващо споразумение за сливане в сделка за 50 млрд. долара с PSA Group – производителят на Peugeot и Citroen. Обединението помежду им е напът да създаде четвъртия най-голям автопроизводител в света.

Що  се отнася до партньорството с Hon Hai, то ще е насочено към създаването на превозни средства за китайския пазар. Много подробности около споразумението помежду им все още предстои да бъдат изяснени, казва запознат източник. По думите му, окончателната сделка ще бъде подписана през идните месеци.
Коментари: 0