Forbes илюстрира имотния пазар в Гърция с българския президент

Снимка на Румен и Десислава Радеви краси материал на изданието за сделки с „първокласни недвижими имоти”

Forbes илюстрира имотния пазар в Гърция с българския президент

Списание Forbes илюстрира свой анализ за имотния пазар в Гърция с българския президент Румен Радев и жена му Десислава. Фотограф  на Getty Images е уловил президентската двойка пред Партенона в Атина, а бизнес изданието е използвало снимката, за да илюстрира анализа.

„Дълбоко и продължително икономическо сътресение предизвика скоростна продажба на първокласни недвижими имоти в Гърция, създавайки добри възможности за ловците на сделки. Те (сделките – б.р.) обаче може да не продължат дълго”, започва текстът на американското бизнес списание.

Не става ясно обаче защо изборът е паднал именно върху тази снимка – дали защото гледат на Радеви като на засегнати от „икономическото сътресение”, които продават имоти в Гърция, или защото те са „ловци на сделки”, които предстои да си купят „първокласен недвижим имот” в страната.

В самият текст никъде не присъстват споменати българският президент и първата дама. Поне са посочени причините защо скоро може да спрат изгодните сделки с имоти в южната ни съседка – гръцката икономика се стабилизира, а БВП през второто тримесечие на годината е отчело 0.4% ръст на годишна база. Освен това има силно търсене на краткосрочни ваканционни наеми, а Атинската борса започва да дава признаци на живот и е сред най-добре представящите се досега през годината.

Коментари: 0