Гърция издава на руснаците 5-годишни визи за Шенген

Новата политика на гръцкото консулство ще доведе до увеличаване на туристическия поток

Гърция издава на руснаците 5-годишни визи за Шенген
5554 ~ 1 мин. четене

От началото на юни Гръцкото консулство ще издава на руснаците мултивиза за период от 3 до 5 години, това стана ясно на пресконференция с новия консул на Гърция в Русия Йоанис Педиотис.

Туроператорите са потвърдили, че 3-годишни визи ще получават тези, които имат „чист” задграничен паспорт. Както обяснява консулът, не съществуват никакви особени условия, за да се получи дългосрочна многократна виза, в допълнение към изискваните документи. Ако кандидатстващият руски гражданин вече е пътувал веднъж в шенгенското пространство, той ще има право на най-малко тригодишна виза.

Експертите са убедени, че новата политика на гръцкото консулство ще доведе до увеличаване на туристическия поток в тази област. Ръст на запитванията се очаква през следващите две седмици. 

Досега се издаваха само многократни визи за 1 година.

Припомняме, че в края на април, гръцкото консулство имаше проблеми с издаването на визи за руснаци, но в момента ситуацията е под контрол. "Проблемът беше свързан със софтуера, който ние използвахме тогава” – каза министърът на туризма на Гърция Елена Кундера. 

Подкрепи Economic.bg