Гърция очаква рекорден брой туристи през лятото

Властите в Атина се надяват на между 27 млн. и 27,5 млн. посетители

Гърция очаква рекорден брой туристи през лятото

Гърция очаква рекордния брой от 27 млн. туристи през летния сезон, което увеличава надеждите, че икономиката ще получи тласък, предаде ДПА, позовавайки се на изказване на високопоставен държавен служител.

Лефтерис Крецос, главен секретар по информацията, е заявил пред репортери в Ню Йорк, че въпреки налаганите рестриктивни мерки и потока на мигранти, властите в Атина се надяват туристите да са повече от миналата година, когато те са били 26,5 млн.

„27 млн. туристи са голяма цел“, е посочил Крецос, добавяйки, че според някои прогнози туристите ще са още повече – около 27,5 млн.

„Най-големите туристически агенции имат доверие на Гърция. Те предлагат много пакети“, посочва той.

По думите му туристите вероятно ще предпочетат южната ни съседка заради нестабилността на другите средиземноморски страни, които по принцип са нейни конкуренти.

Крецос подчертава, че е оптимист относно развитието на гръцката икономика, която е в криза, принудила страната да договори 3 спасителни плана.

„За първи път от 2010 г. вярваме, че може наистина да обърнем страницата и да навлезем в нов период на икономическа и политическа стабилност“, отбелязва той.

Коментари: 0