Гейтс за Джобс: Той беше майстор на „заклинанията“ и спаси Apple от смърт

Думите му за лидерството на Джобс идват на фона на новината за напускането на един от емблематичните служители на Apple

Гейтс за Джобс: Той беше майстор на „заклинанията“ и спаси Apple от смърт
Стив Джобс е бил майстор на „заклинанията“, за да поддържа служителите на Apple мотивирани и работещи часове наред. Това каза Бил Гейтс, съоснователят на технологичния гигант Microsoft, цитиран от CNBC. 

Според милиардера лидерството на Джобс е било от типа „не прави това у дома“. По думите му е той е можел да хипнотизира хората. Изтъквайки особения му нрав и наличието на лоши черти на характера, той все пак обърна внимание, че създателят на Apple, който почина през 2011 г., „донесе някои невероятно положителни неща заедно с тази твърдост“.  

Случаят на Джобс е рядък, казва Гейтс и той не просто е успял да вдигне Apple от смъртното ложе, но и след това я е направил най-високо оценената компания в света. „Няма да има много такива истории“, казва милиардерът. 

Изказванията на Гейтс идват малко след новината за напускането на един от емблематичните служители на гиганта от Купертино – дизайнера Джони Айв, създал визията на iPhone, iMac, iPod и пр. Според тиражирана в медиите информация той е имал разноречия със сегашния изпълнителен директор Тим Кук, който пое руля на Apple след смъртта на Джобс. 

Коментари: 0