Борисов обмисля дали да се кандидатира за президент

Страната ни ще получи 6 млн. евро помощ от ЕК, за да се справи с бежанския поток

Борисов обмисля дали да се кандидатира за президент

ГЕРБ ще обяви кандидат-президента си през септември. Това обяви във Велико Търново премиерът Бойко Борисов. До тогава партията ще се ориентира и ще търси най-подходящия кандидат с качества, който може да се справи с всичко. 

„Това е изключително важно предвид новите критични условия, пред които е изправен светът, защото президентът е и върховен главнокомандващ“, подчерта Борисов и даде пример с другите партии, които, по думите му, също осъзнавали колко важен е изборът на президент. „Въпросът не е кой ще спечели президентския вот. Важна е държавата“, отсече премиерът. Той все още обмислял дали да се кандидатира за президент.

Той отново преговори мерките, които се предприемат във връзка със сигурността. „Процесите, които текат в света, не ме правят изобщо оптимист. Сега събираме горчивите плодове на безумната външна политика, която се водеше години наред в световен мащаб“, заяви Борисов и увери, засега няма пряка заплаха за страната ни, защото се полагат огромни усилия. Но призна, че всеки ден ситуацията се усложнява.

Затова той е поискал допълнителна подкрепа от Европейския съюз под формата на техника и хора. „България ще получим 6 млн. евро финансова помощ от ЕК”, съобщи още премиерът.

„Обясних, че бюджетът ми изнемогва. От една страна правя съоръжение на границата, от друга всеки ден командировъчни за армия и полиция, отделно гуми, акумулатори, машини- неща, които хората дори не ги виждат“, добави той.

Борисов изтъкна още, че досега държавата е санирала безплатно 4 хил. блока. „Ако не разклатим държавата по някакъв начин, по 1 млрд. на година ще отива за хората под формата на саниране“, продължи той.

Премиерът обяви, че в понеделник той ще се срещне и ще разговаря с гръцкия си колега Алексис Ципрас, който ще е на посещение в София с целия си кабинет.

Коментари: 0