Германия покани Twitter да се премести там след нападките на Тръмп

Тук може да критикувате правителството, уверява висш германски служител

Германия покани Twitter да се премести там след нападките на Тръмп
1252 ~ 1 мин. четене
Ако президентът на САЩ Доналд Тръмп продължи със заплахите за затваряне на Twitter и други социални мрежи, платформата за микро блогинг винаги може да се премести в Германия, предава Reuters, позовавайки се на отправения от Берлин призив към американската компания.

Тръмп за пореден път обвини социалните мрежи в политически пристрастия и ги заплаши със затваряне. Реакцията му дойде, след като Twitter за първи път постави етикет върху негова публикация, призоваващ потребителите да внимават за достоверността на написаното и да проверяват информацията.  

В този контекст висш германски служител се включи задочно, уверявайки калифорнийската компания, че ще ѝ бъде по-добре в Европа. „Това е покана за преместване в Германия!“, написа в самия Twitter Томас Ярзомбек, комисар в правителството по дигиталните въпроси и стартъпите. 

„Тук можете да критикувате правителството, както и да се борите с фалшиви новини. Имаме страхотна стартираща и технологична екосистема, вашата компания ще бъде напълно подходяща и аз ще отворя всякакви врати за вас!“
Коментари: 0