Пламен и Атанас Бобокови са задържани за 24 часа

Предстои да се прецени дали и какви обвинения да им бъдат повдигнати

Пламен и Атанас Бобокови са задържани за 24 часа

Пламен и Атанас Бобокови (в средата на снимката)

Снимка: Economic.bg/Архив

2873 ~ 1 мин. четене
Бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови са задържани за 24 часа, съобщи Нова тв, като цитира говорителя на Главна прокуратура Сийка Милева. Предстои да се прецени дали и какви обвинения да им бъдат повдигнати, като в случай, че бъдат привлечени като обвиняеми, е възможно арестът им да бъде удължен до 72 часа, както и да се иска постоянното им задържане, съобщи и БНТ.

Собствениците на "Монбат" и "Приста Ойл" са разследвани за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци. Срещу тях има доказателства за фиктивен износ на опасни отпадъци към Германия, както и за укриване на данъци в особено големи размери, беше обявено по-рано днес.

По-рано днес беше задържан зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков. Спецпрокуратурата го разследва за участие в организирана престъпна група, която е злоупотребявала с отпадъци - в това число и опасни.

Заедно с Живков в схемата е участвал и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Именно там в началото на годината бяха открити голямо количество несепарирани отпадъци, внесени от Италия.

Прокуратурата разследва злоупотреби с отпадъци по две линии.
Подкрепи Economic.bg