Лондон разреши групови събирания на до шестима души

Но на разстояние 2 метра един от друг и на открито

Лондон разреши групови събирания на до шестима души

Хора се разхождат на Портобело Роуд

Снимка: БТА

5364 ~ 1 мин. четене

Групи до шест души от различни домакинства ще могат да се срещат навън в Англия от понеделник, заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън. Те могат да се срещат в градини и частни открити пространства, стига да стоят на разстояние два метра, допълни той, цитиран от Би Би Си.

"Тези промени означават, че приятелите и семейството ще започнат да се срещат с близки" - и това би било "дългоочакван и радостен момент", добави той.

На брифинг на "Даунинг стрийт" Джонсън каза на хората, че трябва да се "опитат да избягват да се виждат хора от твърде много домакинства в бърза последователност", за да помогнат "да се избегне рискът от предаване на вируса в много различни семейства".

Барбекютата ще бъдат разрешени, потвърди министър-председателят, при условие че хората са "щателни" относно измиването на ръцете си, поддържането на добра хигиена и социално дистанциране.

В Шотландия хората от две различни домакинства могат да се срещат на открито на разстояние от петък, а в Уелс хората от две различни домакинства ще могат да се срещат навън също от понеделник.

В Северна Ирландия сватби на открито с присъстващи 10 души могат да бъдат разрешени от 8 юни.

Джонсън каза, че въпреки лекото отпускане на правилата за срещи с хора навън, хората, които се считат за най-уязвими от Covid-19, засега трябва да продължат да се пазят и да не излизат.
Коментари: 0