Германски IT гигант ще разкрие стотици работни места в София

SUSE Software Solutions отваря в България хъб за иновации и технологии

Германски IT гигант ще разкрие стотици работни места в София

Снимка: Unsplash

Базираната в Германия мултинационална софтуерна компания SUSE Software Solutions, разработваща решения с отворен код, обяви, че ще инвестира в нов инженерен и иновационен хъб в България. Компанията планира той да е напълно функциониращ в следващите 6 месеца, като целта е да се разраства и да отвори стотици работни места през идните 3 години.

Ще разчитаме на българските инженери да движат процеса на технологична иновация“, коментира Мелиса Ди Донато, главен изпълнителен директор на SUSE.

По думите ѝ новият хъб за иновации и технологии ще бъде важна част от стратегията на компанията за ускорен растеж. А наред с инженерите и IT специалистите, компанията планира да привлече и кадри в областта на дигиталния маркетинг, управление на проекти и други.

Базираният в София хъб ще се фокусира в разработването на изцяло нови технологични решения с отворен код, които да позволят на клиентите да създават, интегрират и управляват процесите и обемите от работа навсякъде – от ядрото на компанията през локалната и облачната среда, обясняват от SUSE.

Технологиите на компанията се използват в области от здравеопазване, през огромни центрове за обработка на данни, до най-мощните суперкомпютри. Топ 10 на телекомуникационните оператори, 9 от 10 от най-големите авиационни и космически компании и половината от суперкомпютрите в света работят на платформата на SUSE.

Въпреки глобалната пандемия, през третото тримесечие на финансовата 2020 г. приходите на SUSE бележат ръст от 14% на годишна база, а заявките за едногодишни облачни услуги (Annual Contract Value – ACV) са скочили с 81%, с което отбелязаха 14 последователни тримесечия на растеж.

Новото звено в България ще оглави Петър Димов, който идва с ръководен опит в компании, като IBM и HP.

Коментари: 0