Глобалният Endeavor прие първия за 2019 г. български предприемач

Основателят на IPS Александър Рангелов беше избран единодушно на 85-ия селекционен панел на организацията в Сан Франциско

Глобалният Endeavor прие първия за 2019 г. български предприемач

Снимка: Рангелов (в средата) с екипа на Endeavor от България

2249 ~ 2 мин. четене

Александър Рангелов от компанията IPS, произвеждаща умни системи за захранване с ток, е поредният талантлив български предприемач, който се присъедини към глобалната мрежа на Endeavor, подкрепяща 1825 предприемачи, ръководещи 1141 компании в 33 страни. Рангелов беше избран единодушно на 85-ия международен селекционен панел на организацията, който се проведе по-рано този месец в Сан Франциско, САЩ. Той е 24-тият предприемач, излъчен от българския офис на Endeavor.

Александър Рангелов е основател на базираната в България компания за автономни системи за независимо токозахранване  - IPS (International Power Supply). Чрез основния си продукт и технология - Exeron, компанията произвежда и доставя електроенергия в зони, където мрежата не достига или е много слаба. За целта IPS използва възобновяеми източници като вятърната и слънчевата енергия, както и дизелово гориво. Системата Exeron включва и интелигентна система за управление на батерии, която удължава живота на последните със средно 30%. Технологията Exeron е уникална с това, че може да работи при екстремни метеорологични условия и може да бъде управлявана от хора без технически и инженерни познания.

Рангелов е от София и е дипломиран електроинженер и магистър по Информационни технологии от Университета в Мюнхен. Воден от интересите си в областта на енергията и технологиите през 2010 г. Александър основава IPS. Само за последните пет години системите Exeron са интегрирани в 58 държави на 7 континента.

“Селекционният процес в Сан Франциско беше едно изключително преживяване, изпълнено с много положителни емоции. Имах удоволствието да се срещна, разговарям и да получа изключителни съвети от членове на Endeavor и ментори в личен и професионален план. Това, което ме мотивира да стана част от Endeavor е достъпът до огромен ресурс от възможности, които ще бъдат ключови за правилното развитие на бизнеса ни на глобално ниво”, сподели впечатленията си той.

Александър беше приет единодушно още на първия рунд на гласуване, като панелистите предложиха и собствените си мрежи от контакти за подкрепа в пазарите, на които IPS планира да се развива. Ние от екипа на Endeavor се радваме, че ще работим с такъв амбициозен и отдаден предприемач”, коментира Ирина Енчева, мениджър предприемачески подбор и растеж в българския офис на Endeavor.

Предприемачите в глобалната мрежа на Endeavor, излъчени от българския офис на организацията, вече са 24, а компаниите - 15. Сред тях са: Александър Димитров и Бранислав Николич, основатели на Novalogy, която произвежда терапевтичните очила AYO; Пресиян Каракостов, основател на PubGalaxy, която предлага платформа за оптимизиране на приходите от реклами за премиум издатели; Юлиан Софрониев от Biodit, която разработва биометрични технологии за системи за сигурност и контрол на достъп; Венелин Димитров от SoftGroup, компания с пълно сериализационно софтуерно и хардуерно решение за фармацевтични компании и подизпълнители; Сабина Гьошева, Валентина Безуханова и Деница Бумбарова, създателки на бранда за дамски обувки by FAR.

Подкрепи Economic.bg