Google отваря първия си физически магазин

Той ще заработи това лято

Google отваря първия си физически магазин

Снимка: Unsplash

3278 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Технологичният гигант Google обяви, че ще отвори първия си физически магазин това лято. Той ще се намира в Ню Йорк и там клиентите ще могат да тестват устройства и услуги. Ходът е ключов в хардуерното пътешествие на компанията, известна повече с търсачката си, мобилната операционна система Android, браузъра Chrome, изкуствения интелект и облачните изчисления.

В Google Store хората имат възможност да разглеждат и купуват от широка гама продукти на компанията – от телефоните Pixel през високоговорителите Nest до устройствата Fitbit. Има и опция за онлайн поръчка през GoogleStore.com, която след това да вземат от магазина.

Компанията е предвидила разнообразни начини, по които да „потопи“ клиентите в необятното море от продукти и услуги в магазина. Всичко това ще става чрез тествания на живо. На място ще има и експерти, които да помагат на потребителите, включително за отстраняване на проблеми, отстраняване на напукан екран или съдействие с инсталации.

Изборът на локация не е случаен. Магазинът ще се намира в Челси, Ню Йорк, където технологичният гигант има кампус с над 11 000 служители. Компанията присъства в града от 20 години. 

С нетърпение очакваме срещите с нашите клиенти и техните отзиви за магазина, за да можем да продължим да изследваме и експериментираме с възможностите на физическите търговски пространства и да обогатяваме своя опит“, се казва в съобщението на Google по случай новината.

Коментари: 0