Google пусна превод в реално време на своите умни говорители

Гласовите асистенти стават и преводачи

Google пусна превод в реално време на своите умни говорители
5660 ~ 1 мин. четене
Google добави възможности за превод в реално време към своите Google Home умни говорители, говорител на с дисплейHome Hub, както и други екранирани устройства на трети страни, съобщава Android Police.

Технологичният гигант обяви тази функция на потребителския форум CES в Лас Вегас миналия месец и сега изпълнява това обещание, като актуализациите вече идват на устройствата.

Въпреки че не е особено новаторска, добавянето на тази функция би могло да предостави на Google път към корпоративните клиенти, като разшири пазара за своите устройства.

Google предлага подобен превод в реално време в продължение на много години чрез уеб приложението си Google Преводач, но сега функцията се разширява и до гласовите устройства на компанията. 

Потребителите могат да кажат определена фраза, искайки от устройството да бъде техен преводач, а след това Google Assistant ще превежда от един език на друг в реално време.

При устройствата с дисплеи преведеният текст ще излиза на екрана, в допълнение към говоренето. 

Преводът очевидно работи най-добре с прости изречения, фрази и граматически структури, според теста на Android Police, докато по-сложните изрази и изречения стават неясни или безсмислени.
Подкрепи Economic.bg