HTC може да се откаже от смартфоните

Според китайско издание, догодина компанията ще продаде телефонния си бизнес

HTC може да се откаже от смартфоните
276 ~ 1 мин. четене

Тайванската компания HTC може да продаде бизнеса си със смартфони в близките месеци, според неофициални информации, публикувани в интернет.

Очаква се компанията да сключи сделка през пролетта на 2017 г., твърди китайското издание MyDrives.com, цитирано от Technews.bg. Като причина за евентуалната продажба се изтъкват слабите финансови показатели на HTC.

Не се съобщава каква е цената на компанията в момента. Ръководството на HTC все още не е коментирало появилите се слухове за излизане от пазара на смартфони.

По-рано тази година президентът на компанията Чанг Чиа Лин заяви, че телефонният бизнес на HTC ще излезе от загубите през третото тримесечие на 2016 г. Той обеща промени в стратегията и фокус върху смартфоните от висок клас, както и намаляване на броя на бюджетните модели.

В продължение на няколко години HTC регистрира спад на приходите от продажби на смартфони и намаляващ пазарен дял. В периода юли-септември 2016 г. чистата загуба на компанията възлезе на 57 млн. долара, а анализаторите очакват загуба и за четвъртото тримесечие.

Подкрепи Economic.bg