HTC обмисля продажба на VR звеното или на целия си бизнес

Финансовите приходи на тайванския производител продължават да намаляват

HTC обмисля продажба на VR звеното или на целия си бизнес
Концентриран в борбата си да оцелее, тайванският производител на смартфони HTC обмисля няколко възможни пътища пред себе си. С помощта на консултант организацията е свела опциите до няколко, в това число евентуалната раздяла с бизнеса с решения за виртуална реалност (VR). 

Друга вероятност на хоризонта, която според Bloomberg е малко възможна, е продажбата на цялата компания. Причината е, че е трудно да се намери един купувач, който да придобие всички структури на HTC. Затова раздялата с някое от звената – за виртуална реалност или за смартфони, крие по-голям потенциал. 

Финансовите приходи на HTC продължават да намаляват, въпреки че компанията е успяла да намали оперативните загуби през последните тримесечия. 

Последният флагман на марката HTC – U11, набра добри отзиви благодарение на доброто си представяне по различни показатели и подобрената камера, но все още изостава откъм дизайн, отбелязва The Verge. Според данните на ComScore пазарният дял на тайванския производител в САЩ например се равнява на малко повече от 2%. 

Безспорната сила на HTC са очилата за виртуална реалност Vive, от които само през първото тримесечие на тази година са реализирани над 190 000 бройки. По-рано през тази седмица компанията понижи цената на своя VR хедесет с 200 долара с цел да направи продукта още по-привлекателен и достъпен за масовия потребител. 
Коментари: 0