Huawei открива собствен електронен магазин в България

Страната ни е сред първите в Централна и Източна Европа, които ще предложат такъв магазин до края на 2021 г.

Huawei открива собствен електронен магазин в България

Снимка: Twenty20

1988 ~ 1 мин. четене
Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова

Huawei обяви, че открива собствен електронен магазин за България, който се очаква да заработи в края на октомври. Платформата ще даде достъп на българските потребители до цялото актуално у нас портфолио на гиганта от едно място. Страната ни се нарежда сред първите в региона, които ще предложат такъв магазин до края на 2021 г., изтъкват от компанията.

huaweistore.bg ще работи като витрина на портфолиото ни в неговата цялост“, сподели Лиу Ганг-Скофилд, генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. 

Откриването на собствени онлайн магазини с портфолиото на Huawei в различни продуктови категории е част от стратегията на компанията за обогатяване на потребителското изживяване с бранда в региона на Централна и Източна Европа и Скандинавските държави.

Магазинът на Huawei ще заработи след планираната на 21 октомври премиера на смартфон от серията nova. Страницата huaweistore.bg  вече е онлайн и на нея може да бъдат открити различни оферти на бранда. След старта си новият онлайн магазин ще поддържа плащания с банкова карта, банков превод или плащане при доставка.

Новината за е-магазина на Huawei идва около два месеца след тази за откриването на първия търговски обект на местния им конкурент Xiaomi в България, който също има планове за продажби онлайн.

Подкрепи Economic.bg