iPhone 14 може да изглежда почти като iPhone 4 (снимки)

Слуховете за устройството се увеличават, преди още да е представен тазгодишният iPhone 13

iPhone 14 може да изглежда почти като iPhone 4 (снимки)

Снимка: Twenty20

2363 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Светът все още не е видял iPhone 13, а в интернет продължава да тече информация за iPhone 14, който трябва да се появи чак през 2022 г. Новият жокер идва от Джон Просър, който твърди, че е видял реални изображения на модела Pro Max, на базата на които след това е създал рендери. Впечатленията си той описа подробно във видео в YouTube.

Изявата на Просър идва след информацията, която неотдавна разпространи авторитетният познавач на случващото се около Apple Мин-чи Куо. През пролетта той каза, че догодина компанията ще заложи на два размера iPhone – 6.1- и 6.7-инчов, като ще елиминира mini модела. Също така се очаква да имат Touch ID под дисплея.

Какво казва Просър сега?

Джон Просър твърди, че е получил актуална информация от източник, чиято анонимност запазва в тайна. Заедно с Иън Зебло обаче са успели да генерират рендерни изображения, за да илюстрират нагледно чутото. От тях става ясно, че iPhone 14 няма да има изпъкнали камери, което ще стане възможно чрез удебеляване на устройството като цяло, така че оптиката да остане скрита.

Дизайнът има много прилики с iPhone 4, отбелязва специализираното издание 9to5mac, изтъквайки например кръглите бутони за силата на звука. Посочва се също, че за корпуса ще се използва титан – нещо, което и преди е било докладвано от анализатори на JP Morgan.

За предната страна Просър казва, че iPhone 14 Pro ще има дупчица за селфи камерата, като ще премахне съществуващия в момента т.н. прорез. Същото коментира по-рано и Куо.

Всяка информация обаче е под въпрос, тъй като бъдещият телефон трябва да бъде представен чак през 2022 г. Междувременно Apple обяви официално, че на 14 септември ще има събитие и на него се очаква да бъде лансиран iPhone 13.

Подкрепи Economic.bg