Идентифицираха атентатора от Манхатън

Ахмад Хан Рахами може е свързан и с останалите обезвредени бомби

Идентифицираха атентатора от Манхатън

Американските власти са идентифицирали заподозрян за експлозиите в Манхатън. Той е 28-годишен мъж от афганистански произход, живеещ в Ню Джърси, вероятно въоръжен и опасен. Това съобщи кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, цитиран от Reuters.

Полицията в мегаполиса разпространи снимка на Ахмад Хан Рахами, който е издирван за разпит във връзка с експлозиите в манхатанския квартал Челси, съобщи Де Блазио пред CNN. Градоначалникът предупреди нюйоркчани да бъдат бдителни и ако забележат заподозрения, веднага да съобщят на властите.

Взривовете в Ню Йорк и Ню Джърси сочат към вероятна терористична клетка, която е действала на територията на двата щата, съобщиха по-рано от разследването.

ФБР извършва обиски в Елизабет, Ню Джърси във връзка с намереното и обезвредено взривно устройство в градчето. В района бяха открити и обезвредени още 4 потенциални самоделни бомби. Две от устройствата, които били поставени в тенджери под налягане, съдържали шрапнели, сачми от лагери и такива от въздушна пушка.

Както Economic.bg вече ви съобщи, силна експлозия разтърси Манхатън в събота вечер, ранявайки 29 души. Бомбата е била поставена в раница, изхвърлена в контейнер за боклук, близо до гарата.

За щастие взривът не взе жертви, но още тогава се появиха съмнения, че става въпрос за терористично нападение.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че разследването се фокусира върху един-единствен заподозрян. „Доказателствата сочат, че може да има чуждестранна връзка“, отбеляза Куомо.

Коментари: 0