Vivacom e сред кандидат-купувачите на банка „Виктория“

Няколко дружества и консорциуми проявяват интерес към нея

Vivacom e сред кандидат-купувачите на банка „Виктория“

Вече са ясни кандидатите за придобиването на търговска банка „Виктория“ ЕАД, съобщиха от обявената в несъстоятелност КТБ. Срокът за подаване на офертите изтече в петък.

Проявилите интерес дружества и консорциуми са 8, като сред тях има български и чужди компании. Това са „Инвестбанк“ АД, Консорциум ЗК „Лев Инс“ АД и Kerbler Holding GmbH, Zaghloul Holdings - Egyptian Engineers Group, Консорциум Hanson Holdings Lux s.a.r.l. и „Еврофинанс“ АД, „Транзакт Юръп Холдингс“ ООД, „Българо-Американска Кредитна Банка“ АД, „Търговска Банка Д“ АД, „Българска Телекомуникационна Компания“ ЕАД (Vivacom).

Трима от кандидатите са заявили интерес в рамките на удължения срок за подаване на писма за интерес – от 19 април до 16 септември 2016 г. В същия срок двама от изброените кандидати изрично са потвърдили заявения от тях по-рано интерес.

Писмата за интерес от останалите трима кандидати, подадени в периода до 18 април се считат за валидни, съгласно условията, посочени в писмото към публикувания тийзър, доколкото заявеният в тях интерес не е оттеглен изрично към 16 септември 2016 г., уточняват от банката.

Предстои анализ и оценка на профила на кандидатите, предоставените от тях писма за интерес, вкл. съпътстваща информация, както и допълнителна консултация с надзорния орган – БНБ. 

Коментари: 0