ИКЕА ще си партнира с Amazon, Google и Apple

Компанията добавя нова функционалност към серията SMART LIGHTING

ИКЕА ще си партнира с Amazon, Google и Apple
544 ~ 2 мин. четене

ИКЕА продължава да работи върху продуктовото си портфолио в сферата на продуктите за интелигентен дом. Компанията обяви, че ще интегрира Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant в серията осветление за дома и офиса - SMART LIGHTING.

Kонтролирането на осветлението ще бъде още по-лесно от това лято чрез използване на приложенията Amazon Alexa и Google Assistant, които позволяват управлението на други части от дома – термостати, сензори, вентилатори, както и апликацията Home на Apple. 

От компанията обещават, че тепърва ще развиват продуктовото си портфолио в тази сфера, позволявайки на потребителите да създадат собствени решения за "интелигентен дом", чрез различни стратегически партньорства и обогатяване на продуктовото си портфолио.

"С ИКЕА Home Smart отправяме предизвикателство към сложните и скъпи домашни системи за "свързан дом". Новото стратегическо партньорство с Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant ще ни помогне да отговорим по-добре на нуждите на нашите клиенти и ще улесни управлението на умните продукти за дома", споделя Бьорн Блок, бизнес лидер, ИКЕА Home Smart.

Още през 2015 г. ИКЕА започна да работи над продукти за интелигентен дом. Тогава компанията представи устройство за безжично зареждане на мобилни телефони. През април 2017 г. ИКЕА пусна на пазара в Европа и Северна Америка серия високотехнологично осветление Smart Lighting.

Всички осветителни тела в серията TRÅDFRI  са лесни за инсталиране и не изискват окабеляване или специалист. Те могат да бъдат контролирани чрез дистанционно или чрез приложението TRÅDFRI за мобилен телефон. 

 "Смятаме, че високотехнологичните решения за дома трябва да бъдат достъпни за всички. Ще продължим да работим с други лидери на пазара, за да направим това възможно", коментира Жанет Скйелмоуз, бизнес мениджър, ИКЕА Home Smart. 

Подкрепи Economic.bg