Internet Explorer остава в историята

Microsoft спира развитието му и пуска нов браузър - Project Spartan

Internet Explorer остава в историята
416 ~ 2 мин. четене

Microsoft прекратява развитието на своя браузър Internet Explorer и вече няма да го използва в новите версии на своята операционна система. В последната версия Windows 10 ще има много по-бърз и доста по олекотен браузър, който носи работното име Project Spartan. 

Макар че някои от версиите на Windows 10 все пак ще бъдат оборудвани със стария и доста противоречив IE, компанията категорично е решила да създаде напълно нов продукт, който ще бъде много по конкурентен и удобен за ползване като Google Chrome, пише в. "Преса".

"В момента все още сме на етап проучвания какво ново име или какъв нов бранд да предложим" - коментира директорът по маркетинга на Microsoft Крис Капосела. "На този етап ще имаме и двата продукта, но ще развиваме най-новия, който сме нарекли Project Spartan. Но ще му търсим ново име".

Microsoft се отказва от Internet Explorer, който стана обект на критики още с появата си през 1995 - заради многобройните бъгове, бавна работа и неудобен интерфейс. Компанията много пъти е обещавала да създаде нов бранд, който да заличи негативните усещания на потребителите от стария браузър. Въпреки многобройните подобрения през последните години, IE така и не успя да се наложи и загуби сериозни позиции спрямо конкурентите - Mozilla Firefox и Google Chrome.

Според маркетингови проучвания, потребителите биха искали в името да стои Microsoft, не Windows или нещо друго, свързано с Internet Explorer. Така че една от най-вероятните промени ще бъде името да стане Microsoft Spartan. 

Не е ясно кога ще се появи новото име, като все още няма дата за официалния старт на новата операционна система Windows, макар че в момента хиляди потребители разполагат с тестови версии.

Коментари: 0