Избирателната активност продължава да е под нивото от 2015 г.

Най-висока е активността в Макреш, Видинско, а най-ниска остава избирателната активност във Варна

Избирателната активност продължава да е под нивото от 2015 г.

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

23.54% е избирателната активност в страната към 13 часа. Това каза говорителят на ЦИК Александър Андреев по време на брифинг за избирателната активност, цитиран от „Фокус”.

„Процентите се равняват на 1 488 509 избиратели. За сравнение с 2015 г. избирателността е сравнително еднаква - 25.71%”.

Най-висока е активността в Макреш, Видинско - 49.88%. Най-ниска остава избирателната активност във Варна - 14.71%, уточни Андреев.

Той обясни, че към момента са постъпили 106 жалби и сигнала. „63 са жалбите във връзка с организацията на изборите, 18 са сигналите свързани с нарушения на избирателни права - предоставяне бюлетини”, добави говорителят на ЦИК. По думите му с постъпили сигнали свързани с предизборна агитация.

„Определени сайтове пускат информация за кандидати. Предполага се, че това са серия от репортажи от предходни дни, които се качват към момента”, посочи още той. „4 искания от главния прокурор за сваляне на имунитети на кандидат кметове и кандидати за общински съветници. Исканията са приети от ЦИК, която се произнесла с решение. Според което е снет имунитета на тези кандидати. Органите на прокуратурите ще предприемат необходимите действия”, допълни Александър Андреев.
Коментари: 0