Излъчват Lord of the Rings с 250 музиканти и хор на живо

Швейцарският диригент Давид Райц и любимото сопрано на Хауърд Шор - Кейтлин Луск ще отведат посетителите на пътешествие от Графството до Средната земя

Излъчват Lord of the Rings с 250 музиканти и хор на живо
240 ~ 1 мин. четене

Първата част на филмовото зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT ще бъде озвучено от 250 музиканти на живо, които ще бъдат в пълен синхрон с филма. HD прожекцията ще бъде на огромен екран с размерите на триетажна сграда.

Швейцарският диригент Давид Райц и любимото сопрано на Хауърд Шор - Кейтлин Луск ще отведат посетителите на пътешествие от Графството до Средната земя с помощта на симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР.

Българската публика ще има шанса за първи път в Източна Европа да усети магията на двете велики изкуства в едно, благодарение на формата Movie in Concert, която обединява музика и кино в една перфектна симбиоза.

Подобни мащабни спектакли се радват на огромен интерес в Западна Европа и САЩ, където основно действащо лице е българинът Мариан Краев. Ето защо организаторите решават да поканят именно него да води симфоничния оркестър, хор и детски хор на БНР.

Концерт-майсторът от Мюнхенската филхармония е свирил в над 80 спектакъла на Lord of the Rings In Concert в 5 държави. Събитието в Арена Армеец на 5 декември е част от програмата за отбелязването на 80 годишнината на Националното радио, която върви под надслов "Властелинът на ефира".

Подкрепи Economic.bg